Köszöntő, híreink
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

VÁLTOZTAK A VADÁSZATI IDÉNYEK


Változtak a vadászati idények 

72/2012. (VII. 24.) VM rendelet

 

 

 

I. VADÁSZATI IDÉNYEK

 

a) Nagyvadfajok

 

gímszarvasbika

szeptember 1–január 31.

– bika, golyóra érett

szeptember 1–október 31.

– tehén, -ünõ

szeptember 1–január 31.

– borjú

szeptember 1–január 31.

 

április 1–június 30.

 

 

dámbika

október 1–január 31.

– tehén, -ünõ

október 1–február utolsó napja

– borjú

október 1–február utolsó napja

 

 

õzbak

április 15–szeptember 30.

– suta, gida

október 1–február utolsó napja

 

 

muflonkos

egész évben

- juh, -jerke, -bárány

szeptember 1–február utolsó napja

 

 

vaddisznó

egész évben

szikaszarvasbika, tehén, -ünõ, -borjú

szeptember 1–december 31.

zerge

vadászati idény nélkül

 

 

b) Apróvadfajok

 

mezei nyúl

október 1–december 31.

üregi nyúl

szeptember 1–január 31.

fácánkakas

október 1–február utolsó napja

– fácántyúk

október 1–január 31.

fogoly

október 1–december 31.

nyári lúd

október 1–december 31.

vetési lúd, nagy lilik, kanadai lúd, nílusi lúd

október 1–január 31.

tõkés réce

augusztus 15–január 31.

szárcsa

szeptember 1–január 31.

erdei szalonka

vadászati idény nélkül.

örvös galamb, balkáni gerle

augusztus 15–január 31.

 

 

c) Egyéb apróvadfajok

 

róka, aranysakál, nyest, pézsmapocok, nyestkutya,

 

mosómedve

egész évben


VADÁSZPUSKA MŰSZAKI NÉLKÜL - ÍGY VÁLTOZIK A SZABÁLYOZÁS

Megszűnik a vadász- és sportlőfegyverek tízévenkénti felülvizsgálata, illetve nem kell tanúsítvány, ha kereskedők között cserél gazdát fegyver. 
A vadász- és sportlőfegyvereket nem kell időközönként vizsgálatra bemutatni - egyebek mellett ezt tartalmazza annak a kormányrendeletnek a tervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

A fegyvertörvény szerint lőfegyver csak a biztonsági vizsgálat után hozható forgalomba, az alkalmasságot pedig a beütött próbajel igazolja, amiről tanúsítványt is ad a hatóság. A tanúsítványban szerepel az is, hogy mikor kell újra megvizsgáltatni a fegyvert. Az eddigi előírások szerint legalább 10 évente minden fegyver műszaki állapotát meg kell vizsgálni.

Egy nemzetgazdasági miniszteri rendelet június 26-tól megszüntette a vadász- és sportlőfegyverek időszakos vizsgálatát. A mostani tervezet ezt átvezeti a fegyvertörvény végrehajtási rendeletébe is, amely egy 2004-ben született kormányrendelet, tehát magasabb szintű jogszabály a miniszteri rendeletnél.

A másik módosítás szerint még tanúsítvány sem kell akkor, ha a fegyverkereskedők egymás között forgalmazzák a fegyvereket, illetve ha a kereskedő bizományba vesz át lőfegyvert.

Hatályban maradt azonban az az előírás, hogy meg kell vizsgáltatni a vadász- és a sportfegyvert akkor, ha azon fődarab cserét végeztek, vagy a teherviselő elemén módosítottak, az elsütő- és biztosító szerkezetén végeztek módosítást vagy helyreállítást.

A tervezet szerint ezután tok nélkül nemcsak a társas vadászatokon lehet szállítani a vadászterületen belüli a vadászlőfegyvert, hanem az egyéni vadászatokon is. 

Forrás: Hiradó

ARANYÉRMES ŐZBAK A ZSELICBŐL

2012. április 30-án lőtte a képen látható aranyérmes trófeájú őzbakot egy belga vendégvadász a SEFAG ZRT. nyugat-zselici vadászterületén. 

Munkavizsga/Working trial-CACT, VAV-Nagymáté

A SZAMOSKÖZI VADÁSZOKNÁL KÜLÖNLEGES ŐZ KERÜLT TERÍTÉKRE

Különleges őz került terítékre a tunyogmatolcsi székhelyű Szamosközi Vadásztársaság géberjéni területrészén. 

Ritka és egyedi parókás Őzbak

A természetben ritka jelenség, egy „parókás” bak került terítékre (trófeasúly cca.:1500 g) az Ócsárd és Vidéke Vadásztársaság területén, a görcsönyi területrészen, 2012. június 6-án reggel. 

ARANYÉRMES ŐZBAK A ZSELICBŐL

2012. április 30-án lőtte a képen látható aranyérmes trófeájú őzbakot egy belga vendégvadász a SEFAG ZRT. nyugat-zselici vadászterületén. 

A megyében ritkaságszámba menő nagyságú trófea 24 órás tömege 516 gramm, a megyei bírálaton 135,18 C.I.C. pontot érdemelt ki. A vadászidény eddigi legnagyobb somogyi bakja Halász Tibor fővadász kíséretében került terítékre.

Forrás: ForestPress

 

Sokan jöttek külföldről, jó évet zártak a vadászok (Tolnai Népújság)

2012.04.03. – Jó évet zártak február végén a magyar vadgazdálkodók, mert a tavaly mintegy 16,5 milliárd forint árbevételű ágazat jó természeti, időjárási körülmények között gazdálkodhatott. A keresleti piac hatására jelentősen nőtt a vadhúsok ára is - mondta Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke. A mezőgazdasági vadkár szinten maradt, a vadgazdálkodók mintegy 2 milliárd forintot fizettek ki ilyen címen a termelőknek. Az erdei vadkár ennek mintegy 10 százaléka volt. A mintegy 3500 hívatáso vadász, vadőr munkabére pedig bruttó 4 milliárd forint volt. Hazánkban 58 ezer vadász van, de nagy számban, évente mintegy 20-25 ezren látogatnak ide külföldiek is. Az országban a legtöbb, 760 ezer fácánból van, míg a mezei nyúl állománya 540 ezerre tehető, 95 ezres a létszáma a gímszarvasnak, míg őzből több mint
360 ezret tartanak nyilván. A dámszarvas állománya mintegy 30 ezres. A szakszerű vadgazdálkodás érdekében nagyobb biztonságot kell adni a földtulajdonosoknak és a vadászoknak is, így például egy-egy haszonbérleti ciklus idejét a jelenlegi 10 évről 20 évre lehelne növelni - mondta az elnök.

Korábbi híreink:
Előző oldal
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Következő oldal
Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss