Köszöntő, híreink
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

TRÓFEASZEMLE A NAGYHALMAJ-TISZTÁSON

Az elmúlt két évben csak az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészete rendezett szemlét a területén a bőgésben elejtett gímtrófeák bemutatására, idén viszont a cég mind a hét erdészete képviseltette magát az október 17-ei rendezvényen, a festői fekvésű Nagyhalmaj-tisztáson. 

A mintegy 200 főnyi jelenlévőt Dudás Béla, a házigazda Mátrafüredi Erdészet vezetője köszöntötte, majd dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója mondott megnyitóbeszédet. Kiemelte a trófeás vad elejtésének ünnep jellegét, ami mind a vadász, mind kísérője számára jeles napnak számít.

Ezután ifj. Nagy Károly, a cég vadászati csoportvezetője az ez évi trófeákról adott részletes tájékoztatást. Az Egererdő Zrt. területein a bőgésben 105 bikát lőttek, ezek közül 31-et külföldi bérvadász ejtett el. A szemlére 82 trófeát hoztak el. Összesen 27 trófea lett érmes, az idei „termés” egy arany-, négy ezüst- és 22 bronzérem, gyakorlatilag megegyezik az elmúlt év eredményeivel. (Tavaly eggyel kevesebb bronzérmes bika került terítékre.) A trófeák átlagsúlya ez évben 5,35 kilogramm volt.

A legnagyobb trófeát viselő bikát ez évben olasz vendégvadász lőtte, a cég szilvásváradi erdészetének területén. Súlya 8,73 kiló, 210,21 CIC-ponttal lett aranyérmes. Heves megye valószínűleg 2012-ben legerősebb trófeájának sok csodálója akadt a helyszínen.

Az Egererdő Zrt. csaknem 60 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást.

Forrás: ForetPress

KAPITÁLIS DÁMTRÓFEA A KÖZEL 200 AGANCS KÖZÖTT

A szélsőségesen csapadékhiányos nyári időszak után a SEFAG ZRT. szakemberei visszafogott reményekkel indultak neki a szeptemberi gímszarvasbőgésnek. 
A vártnál jobb eredmények értékelésére, illetve a behozott bikák nagy részének mustrájára az erdőgazdaság október 18-án megtartott trófeaszemléjén került sor a Lábodi Vadászerdészeténél.

300 KILOGRAMMOS VADKANT EJTETTEK EL SZÉPHALOM MELLETT

Valószínűleg Magyarország legnagyobb vaddisznóját ejtették el a Sátoraljaújhely melletti Brezsina-tetőn, Széphalom mellett. 
A vadkan több mint 300 kilogrammot nyomott. Marmagassága meghaladta a 1,5 métert, felfüggesztve pedig több mint 3 méter volt a hossza. A hatalmas vadkant a kora esti órákban egy repceföldön, cserkelve terítette le a szerencsés vadász. A vaddisznó méreteit tekintve mindenképpen magyar rekord, de lehet, hogy még Európában sem ejtettek ekkora vadkant.

REMETEKANT LŐTT A KISBODAKI VADÁSZ

Kapitális vadkant kapott puskavégre a kisbodaki ifj. Világi József. 

A helyi vadász már régóta szerette volna becserkészni a remetekant. Az elejtett vad trófeája aranyérmet kapott a bírálaton.

– Minden vadász álma elejteni egy ilyen kapitális kant – mondja büszkén Világi József, aki szerint a környékbeli vadászok közül néhányan már régóta ismerték ezt a példányt. Eddig azonban senkinek sem sikerült puskavégre kapnia az állatot. Világi József mint mondja: tavaly ősszel látta meg először a vadkant. Ezután sokáig nem került a vadász útjába az állat, majd a múlt hónap végén találkozott vele újra.

– Éppen egy vadkár elhárításában segédkeztem a falu határában lévő kukoricásban, amikor ismét megpillantottam a remetekant. A kedvezőtlen széljárás miatt azonban észrevett bennünket és gyorsan eltűnt, esély sem volt az elejtésére. Ezután több alkalommal is visszamentem a kukoricásba, míg végül az egyik éjszakán némi várakozás után megpillantottam az állatot. A kukoricatábla előtt megtorpant, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy célba vegyem és meghúzzam a ravaszt. A kan ekkor visszafutott az ártérre. A lövést hallva két vadásztársam – Vecsei Zoltán és Pintér István – a segítségemre sietett. Mintegy húsz méter megtétele után találtuk meg kimúlva a kant – avatott be az elejtés történetébe Világi József.

A remetekan trófeája a bírálaton 122,35 CIC-ponttal lett aranyérmes. Mindkét nagyagyar 21,8 centiméteres. Világi József mint mondja: a nem mindennapi trófea méltó helyre kerül majd. 

Forrás: Kisalföld

Óriási vadkant lőttek Baranyában

Óriási vadkant lőtt egy vadász Szellőn. Az állat 221 kilós volt.

 

Óriási vadkant lőtt egy vadász Szellőn. Az állat 221 kilós volt.
 
A falu határában lőtte ezt a 221 kiló súlyú vaddisznót a szerencsés vadász, Katics József. A településen élő fiatalember által a napokban ejtett aranyérmes vad agyarának hossza 23,5 centi, vastagsága 27,4 milliméter. Az állat a község melletti kukoricásnál került puskavégre.

 

Forrás: www.bama.hu

MEDVEÖLŐK ÉS ÖLEBEK KAPOSVÁRON

Öt országból érkeztek vadászkutyák a kaposvári szépségversenyre, amelyen a vizsláknak külön kör is jutott. 258 ebet vonultattak fel a tulajdonosok, a japán fajtáktól a hazaiakon át az oroszokig. Sok kutyáról ma már csak a neve tudatja, hogy valaha vadászatra tenyésztették ki.

Őt Dásenykának hívják, ő pedig a Burján.

Ezeket az orosz agarakat 2-3 óra alatt készítik fel arra, hogy a ringbe léphessenek bírálatra. Az orosz agár - más nevén borzoj - hajtókutyaként ismert, hazájában párban vadászva medvére, farkasra eresztették. Ma többnyire kedvtelésből tartott fajta.

Bodor Sára, Bárdudvarnok:
- A szomszédban lakott egy orosz agár, akinek láttam a 12 kölykét ott felnőni mellettünk. Minden nap együtt sétáltattunk kutyát a gazdájával, és én akkor beleszerettem ebbe a fajtába. A mozgása és a nyugodt, nemes természete az, ami engem megragadott.

Bizony néhány - ma ölebnek tartott példány is megfordult a körökben, így például a yorkshire terrier. A masnik és a copfok megtévesztőek, igenis vadászkutyáról van szó - legalábbis ezért tenyésztették ki a 19. században ezt a fajtát.

Molnárné Kotsy Tünde, Pécs:
- Elvileg patkányra vadásztak vele Angliában, úgy kezdődött ennek a fajnak a kitenyésztése. A bányászoknak kistestű kutyára volt szüksége, amelyik patkányozott és akkor így ebből kifejlődött a yorkshire terrier. Más fajtákkal párosították és ez a szépséges kutya született belőle.

Tünde kutyái szépen szerepeltek, többet díjazott is a bíró a kaposvári kiállításon. Pippa Lee - merthogy így hívják a kutyust kölyökkora óta kiállításra készül. Szőrét olajozzák és felcsavarják a hétköznapokban, hogy ilyenkor legjobb formáját mutassa. Ez bizony nem kevés idő, van, aki kissé bele is unt és kényelmesebbre vette a figurát.

Megint más hanggal siettette volna a bírókat. Herceg mindezidő alatt türelmesen vár. A világkiállításon harmadik helyezett amerikai akita útja sem volt éppen rövid, hiszen Mórról érkeztek.

Csiba Zsolt, kutyakiképző, Mór:
- A felkészítése az nem az, amit most itt látunk. Tehát az, amit itt az asztalon látunk, ez a kozmetikája a kutyának. Ez egy közel fél órás elfoglaltság, de a kiállításra való felkészítés az egy hosszabb elfoglaltság. Ez kezdődik a képzéssel, már egész kölyök korban. Később az állat kondicionálásával folytatódik.

Ha a felkészítés nem megfelelő, az helyrehozhatatlan lehet a későbbiekben - véli a kiképző, aki handligeli Herceget és felkészíti a kiállításokra. Brigitta fiatal akitákkal érkezett, 18 éve álmodott arról, hogy ezt a fajtát tudja otthonában

Sandberg Brigitta, Juta:
- Medveölésre próbálták, de emellett nagyon jó házőrző őrző-védő kutya. Imádják a családot, a gazdájukat.

De ez nem csak a törzskönyves jószágok tulajdonsága. A Kutyatár Egyesület most is kihozta a menhelyi ebeket, akik közül több is gazdára talált a kiállításon.

Forrás: Somogy TV 

VADÁSZKUTYÁK KAPOSVÁRON

Vadászkutya kiállítás rendeztek a hétvégén Kaposváron. Agarak, terrierek, tacskók és vizslák is vizsgáztak, az eseményt csaknem ezren kísérték figyelemmel. 
Az egész országból és még a határon túlról is neveztek a kutyatulajdonosok. A többi közt csehek, osztrákok, szlovákok és horvátok is részt vettek a rendezvényen, összesen 258 négylábút hoztak el. A kutyáknak nem csak küllemét, de teljesítményüket is pontozták a szigorú bírók. Serleg és több száz kilónyi táp volt a győztesek jutalma. Különlegességként egy ősi japán kistestű vadászkutyát, egy shiba inut-ot is megismerhettek az érdeklődők.

Forrás: Somogy TV

ÖT HÓNAP ÁLL MÉG RENDELKEZÉSRE A KUTYÁK CHIPEZÉSÉRE

Chippel való megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető. 
Tilos lesz a kutyák fülének csonkítása, és farokkurtításra is csak az állat hét napos koráig lesz lehetőség 2012. augusztus 1-jétől. További számos változás lép életbe augusztus 1-jétől a kedvtelésből tartott állatok tartásával, forgalmazásával kapcsolatban, melyek közül az egyik legfontosabb a kutyák kötelező chipes megjelölése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az ebtartók figyelmét, hogy öt hónap áll még rendelkezésükre a négy hónapnál idősebb ebek elektronikus transzponderrel (chippel) történő megjelölésére.

2012. augusztus 1-jén lép hatályba a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 16.) Kormányrendelet legújabb módosítása, mely változás leginkább az ebtartókat érinti.
Az új előírások értelmében kistestű ebeknek (20 kg-ig) legalább 10, közepes testűeknek (20-40kg) 15, nagytestűeknek 20 m2 területet kell biztosítani a jövőben. Változnak a kikötve tartás szabályai is. Kistestű ebet legalább 4, közepes testűt 6, nagytestűt 8 méteres eszközzel (lánc, kötél stb.) szabad csak megkötve tartani.
Fontos, hogy a kutyák küllemének megváltoztatása céljából fülcsonkítás nem, csak farokkurtítás lesz végezhető, az is csak az állat hét napos koráig. Szintén újdonság, hogy az eb (valamint a macska és görény) kölyköket nyolchetes korukig kötelező lesz anyjukkal tartani.

A jogszabályváltozás leglényegesebb pontja, hogy 2013. január elsejétől a négy hónaposnál idősebb ebek már csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. Ennek értelmében a gazdáknak még öt hónap áll rendelkezésükre, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást. Fontos tudni, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény kimondja, hogy az eb transzponderrel való megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is.

Forrás: ForestPress

Korábbi híreink:
Előző oldal
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Következő oldal
Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss