Köszöntő, híreink
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

MEGSZŰNHET A KÖTELEZŐ ORVOSI VIZSGÁLAT

Legfrissebb információink szerint újabb felesleges fegyvertartási ügyintézéstől kímélnék meg a vadásztársadalmat. 
Somogyzsitfán, a Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskolája jubileumi ünnepségén halottuk:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar VadászatiVédegylet elnökének javaslatára megszűnne a fegyvertartási engedély megszerzéséhez kötött kötelező orvosi vizsgálat, azon vadásztársak számára, akiknek van érvényes jogosítványuk ugyan is a későbbiekben az ehhez tartozó orvosi igazolást is elfogadják a fegyvertartási engedély megszerzésénél illetve meghosszabbításánál. 

A későbbiekben, már csak annak kell külön orvosi igazolást kérnie, illetve az ezzel járó ügyintézésen átesnie, akinek nincs jogosítványa.

PARÓKÁS BAK

ELEJTŐ: LÉBER NORBERT

 

REKORDER LEHET AZ ELEJTETT MUFLON KOS

Országosan is híres a HM Verga Zrt. kezelésében azon vadászterület, ahol jól érzik magukat a muflonok. 
Itt minden évben terítékre kerül egy-egy 90 centiméternél nagyobb csigás kos. Idén azonban több is! 

Maradandó élményhez jutott az a magyar vendégvadász, aki kapitális muflont lőtt a HM Verga Zrt. zirci vadászterületén. A Verga vadászai már három hete felfigyeltek egy rekordgyanús muflon kosra, amit a hétvégén sikerült is terítékre hozni. A szerencsés elejtő egy magyar vendégvadász, aki a cserkelést követően biztos kézzel adta le a lövést.

A kos méretei láttán elámultak a szakemberek, mondta lapunknak Tengerdi Győző, aki személyesen is megtekintette a trófeát. A hivatalos trófeabírálatra a héten sor kerül, de az előzetes alapján a kos egyik csigája 94-, a másik a 90 centiméter. Ez a Verga történetének második legnagyobb muflontrófeája, vélhetően idei megyei rekord lesz. De az országos trófearangsorban is előkelő helyre várják. A siker értékét növeli, hogy szabad területen – nem pedig zártkertben – esett.

A Verga vadászterületein minden évben lőnek egy-egy 90 centiméternél nagyobb csigás kost, ebben a vadászszezonban azonban ez már a harmadik. Mindez azt jelzi, a Vergánál magas színvonalú az a vadgazdálkodási tevékenység, ami az erdészeti-, mezőgazdasági-, valamint a természetvédelmi hatósággal összhangban folyik.

Forrás: Veol

VADÁSZTACSKÓ

Érdemes elolvasni: http://www.omvk-somogy.hu/node/449

SZÁLKÁSSZŐRŰ TACSKÓK SZÜLETTEK

 

Szálkásszőrű Tacskók születtek, a szülők aktív vadászkutyák: 

További képek, információk itt: http://www.szalkasszorutacskok.hu/aktualis-alom

 

PÓRÁZ NÉLKÜL AZ ERDŐBEN?

A vadásztörvény megszegése vadvédelmi bírság kiszabásával jár. 
Miskolc - Két, terepjáróval közlekedő erdész szólt rá kutyáját az erdőben sétáltató olvasónkra Miskolcon a közelmúltban. Köszönés gyanánt arra figyelmezették, hogy ha nem köti meg kutyáját, akkor akár ki is lőhetik az ebet.
Az ügy kapcsán felvette lapunk a kapcsolatot az Északerdő Zrt.-vel. Nem lehet! - kaptuk az egyértelmű választ felvetésünkre, hogy lehet-e póráz nélkül kutyát sétáltatni az erdőben. Ugyanis az 1996. évi LV, tv. 30 § (3) bek. szerint a vadászterületen a vadállomány védelme érdekében a vadász elfoghatja, elejtheti a vadat űző kutyát, ha tulajdonosának közvetlen felderítésére nincs lehetőség. A póráz nélküli kutya az erdőben, ha szagot kap, elfut a gazdájától, a vad után ered, amely vadat veszélyezteti, károsítja.

Egy négy esztendővel ezelőtt hatályba lépett törvény szerint ugyanakkor az erdő látogatója - a kutyával túrázó, sétáló kutyatartó is látogatója az erdőnek - az erdei életközösségben kárt nem okozhat, az ott tartózkodók pihenését nem zavarhatja. A törvény úgy véli, hogy „a póráz nélküli kutya alkalmas arra, hogy e szabályt megszegje, megrémít jelenlétével, magatartásával más túrázót és a vadat, növényeket károsíthatja".

Közfeladatot látnak el
Mindezek mellett a vadásztörvény megszegése vadvédelmi bírság kiszabásával jár, amelynek mértéke legalább 10 000.-, legfeljebb 200 ezer forint. De egy tavaly életbe lépett rendelet szerint a veszélyeztetés kutyával szabálysértést követ el, aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti, védett természeti területen vagy vadászterületen póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja. Vele szemben szabálysértési eljárás kezdeményezhető.
Az Északerdő Zrt. a kutyával túrázók figyelmét arra is felhívja, hogy az erdőben a lakott területeken is általános kutyatartási szabályok mellett fokozottan ügyeljünk a speciális környezetből adódóan - vadászterületen lévő vadállomány; erdei életközösség védett állat és növényfaj jelenléte; az erdeiben pihenő társaink nyugalma - alkalmazandó előírásokra. A vadászterülethez tartozó erdőkben az állattartás általános szabályaitól eltérően a bírságokon túl az elkószáló kutyusunk életébe is kerülhet - a vadat űző kutya elejthető -, ha kutyatartóként nem figyelünk a szabályok betartására, gondatlanok, felelőtlenek vagyunk,
- Kevesen tudják, de tény, hogy egy 2009. évi törvény értelmében „az erdészeti szakszemélyzet tagjai (erdészek, vadászok) közfeladatot ellátó személynek minősülnek", így a szabálysértőkkel szemben intézkedést kezdeményezhetnek. E körben a tetten ért személyt igazoltathatják, cselekményük abbahagyására felszólíthatják, rendőri intézkedésig a helyszínen visszatarthatják. Sőt! Az erdő- és vadvédelmi szabályok megszegőivel szemben feljelentést tehetnek, továbbá a szükséges vadászati hatósági, erdészeti hatósági, szabálysértési hatósági eljárásokat kezdeményezhetik.

Forrás: Észak Magyarország

MEGBÉKÉLT A KUTYÁS VILÁG

Több mint tíz esztendős vita és háborúskodás után a mai napon megállapodást kötött a hazai ebtenyésztés két csúcsszervezete a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) és a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége (MESZ).

A hazai ebtenyésztés világában uralkodó egységes szemlélet megteremtése érdekében dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitka 2012. márciusa óta több alkalommal tárgyalóasztalhoz ültette a MEOE és a MESZ elnökeit, Korózs Andrást és Farkasháziné Folkmann Zsuzsát, illetőleg a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elnökségi tagját, dr. Jakkel Tamást. 

A tárgyalások során a felek célja volt, hogy a tenyésztési hatóság által újonnan elismert egyesületekbe a tenyésztők belépését megkönnyítsék, elősegítve ezzel az új szervezetrendszer kialakítását, amelynek érdekében szükséges lesz a MEOE és a MESZ alapszabályának módosítására. Az egyeztetések végére a MEOE és a MESZ között döntés született arról, hogy 2013. június 1-ig kialakítják a jogszabályoknak és szakmai elveknek megfelelő szervezeti kereteket, amely biztosítja az FCI jogosultságokat valamennyi elismert ebtenyésztő szervezet számára.

A mai napon megkötött megállapodás mindezek bizonyítéka, hiszen a megállapodás aláírásával a két szervezet elnöke a jövőben együttesen fog dönteni a legfontosabb szakmai kérdésekében. Így összehangolva végzik a rendezvényszervezést és az ebek törzskönyvezését, valamint közös bírói testületet állítanak fel.

Budai Gyula a megállapodás felek általi aláírásával bízik abban, hogy végre rend lehet a hazai ebtenyésztés világában, ezért továbbra is elkötelezett képviselője lesz a MEOE-MESZ közös tevékenységének minisztériumi koordinációjának.

Forrás: ForestPress

VILÁGRANGLISTÁS LETT A GÚTHI DÁMBIKA TRÓFEÁJA

Megtörtént Budapesten az idei vadászati év legnagyobb gúthi dámtrófeájának másodfokú bírálata. 
Az 5,42 kilogramm súlyú trófeát 225,8 IP pontra értékelte a szakmai bizottság, ez néhány tized ponttal magasabb az elsőfokú megyei bírálat eredményénél. Tavasszal nemzetközi grémium is megvizsgálja majd a kapitális agancsot. A bikát október 7-én egy amerikai vendégvadász hozta terítékre, a kísérő Pósán Zoltán hivatásos vadász volt. 

Az eredmény azt jelenti, hogy a hazai- és világranglista élmezőnye egyaránt átalakul. Magyarországon ez a harmadik legnagyobb bika, amelyet valaha terítékre hoztak. A NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetében folyó vadgazdálkodási munka eredményességét jelzi, hogy a „képzeletbeli” hazai dobogón csak innen származó trófeás vad van. A mostani eredmény a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács világranglistájának ötödik helyére elegendő. A lista élén egy 2002-ben elejtett gúthi bika áll 237,63 ponttal. Ezt egy 1991-ben ugyanitt terítékre hozott, 233,11 pontra értékelt vad, és két Csehországból származó bika követi. 

Egyébként a gúthi az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját. Az elismeréssel az itt folyó munkát, a vadgazdálkodás, a környezetvédelem és a természetvédelem összehangolását tisztelték meg – adta hírül Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Korábbi híreink:
Előző oldal
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Következő oldal
Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss