Köszöntő, híreink
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

Vadászkutyások figyelmébe

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségét (MEOESZ) jelölte ki a szaktárca a hazai hivatalos kinológia szövetségnek – jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, a szövetség elnökével tartott december 19-i sajtótájékoztatóján.

 

Ezzel pont került a több mint egy évtizede folyó ádáz vitára – stílszerűen szólva acsarkodásra – amely jelentősen megosztotta hazai kutyás társadalmat. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy október végén lépett hatályba a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályozására vonatkozó új rendelet, ezzel az 1998-as, számtalan vitát gerjesztő szabályozás hatályát vesztette. Ezzel a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége (MESZ) kinológia szövetségi kijelölése is megszűnt. A számos újdonság közül talán a legfontosabb az, hogy a tenyésztő szervezeteknek 

továbbra is kizárólagos joga a fajták egyedeinek törzskönyvezése, és a jövőben kötelező lesz számukra a hivatalos kinológiai szövetségi tagság. Az eddigi korlátlanul űzhető „ebszaporítás” visszaszorítására meghatározták továbbá, hogy egy személy egy kennelben, egy naptári évben legfeljebb csak 9 almot regisztrálhat. Kórozs András, a MEOESZ elnöke a sajtótájékoztatón örömmel jelentette be, hogy a gondok orvoslása során a magyar ebtenyésztők korábbi nemzetközi elismertsége ezzel helyre állt, amit a külföldi visszajelzések is igazolnak.

Az oroszlánszívűek

Irodalmi "utánkeresés"

TERÍTÉKRE KERÜLT AZ IDEI ELSŐ KAPITÁLIS...

Terítékre került az idei első kapitális…

Homokmégyi Dózsa Vt.

12,86 kg

231,85 CIC pont

kora 12 év

NEM AKÁRMILYEN IDÉNYKEZDÉS

Ez a páratlan húszas agancsú bika a sellyei Pagony Vt. területén esett, a Kákicsi területrészen az idény első napján, augusztus 31-én. A szerencsés elejtőnek esti lesen sikerült terítékre hoznia. Góg Gábor elnök információja szerint az agancs 24 órás tömege 11,4 kilogramm, a CIC pontszám még nem ismert.

NEHÉZ LESZ ÜBERELNI...

 

 

Nem mindennapi vadászszerencse érte Kovács István dömsödi vadászt. Élete első két őzbakját hozta terítékre, két hét leforgása alatt a dömsödi Lobogó Vt. területén.

Az első bakjának (vagy, ahogy ő nevezi: az unikornis) agancsa kétszárú, de a bal szár teljesen vízszintesen nőtt ki a tőből. Mindez vélhetően mechanikai sérülés eredménye. Egyik vadászbarátja mondta is neki: ezt a bakot nehéz lesz überelni! Tévedett…

 

KAPITÁLIS ŐZBAK SIKLÓSON

Az őzes szakemberek véleménye szerint amelyik nagy bak nem esik el áprilisban, vagy május elején, azzal üzekedésig nem kell számolni. Ez a bérvadászatra bizonyára igaz lehet, de egy-egy kapitális tagi bak mégiscsak becsúszik a korai júniusi hajnalokon.

Így esett ez június 16-án is a Baranya megyei Siklósi Táncsics Vadásztársaság területén is. Daczó Zoltán, a társaság vadászmestere vadkárelhárításon volt a hajnali órákban, és cserkelés közben pillantotta meg a nagy bakot, amelyet korábban már több vendéggel is kerestek. Old község határából az áprilisi vadászat alatt került már ki erős bak, és akkor azt hitték, meglőtték a keresett nagy bakot. De mint kiderült, tévedtek, az őz akkor túljárt a vadászok eszén, és a júniusi reggelen teljes pompájában ott ált a repcetábla szélén. Pillanatok alatt kellett dönteni a sorsáról, és a lövés elcsattanása után kiderült, hogy igazán kapitális bak került terítékre Siklóson.

A trófea tömege 574 gramm, nemzetközi pontja 162,73, korát a bírálaton hat évre becsülték.

Forrás: HuntingPress

A KECSKEMÉTI PARÓKÁS

A képen látható parókás őzbakot június 1-én a Kecskeméti Petőfi Vadásztársaság Alsócsalános területrészén ejtette el Szabadszállási Mihály vendégvadász Mónus József vadászmester kíséretében.

Korábbi híreink:
Előző oldal
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Következő oldal
Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss