Hírek és cikkek vadkan témakörben
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

300 KILOGRAMMOS VADKANT EJTETTEK EL SZÉPHALOM MELLETT

Valószínűleg Magyarország legnagyobb vaddisznóját ejtették el a Sátoraljaújhely melletti Brezsina-tetőn, Széphalom mellett. 
A vadkan több mint 300 kilogrammot nyomott. Marmagassága meghaladta a 1,5 métert, felfüggesztve pedig több mint 3 méter volt a hossza. A hatalmas vadkant a kora esti órákban egy repceföldön, cserkelve terítette le a szerencsés vadász. A vaddisznó méreteit tekintve mindenképpen magyar rekord, de lehet, hogy még Európában sem ejtettek ekkora vadkant.

REMETEKANT LŐTT A KISBODAKI VADÁSZ

Kapitális vadkant kapott puskavégre a kisbodaki ifj. Világi József. 

A helyi vadász már régóta szerette volna becserkészni a remetekant. Az elejtett vad trófeája aranyérmet kapott a bírálaton.

– Minden vadász álma elejteni egy ilyen kapitális kant – mondja büszkén Világi József, aki szerint a környékbeli vadászok közül néhányan már régóta ismerték ezt a példányt. Eddig azonban senkinek sem sikerült puskavégre kapnia az állatot. Világi József mint mondja: tavaly ősszel látta meg először a vadkant. Ezután sokáig nem került a vadász útjába az állat, majd a múlt hónap végén találkozott vele újra.

– Éppen egy vadkár elhárításában segédkeztem a falu határában lévő kukoricásban, amikor ismét megpillantottam a remetekant. A kedvezőtlen széljárás miatt azonban észrevett bennünket és gyorsan eltűnt, esély sem volt az elejtésére. Ezután több alkalommal is visszamentem a kukoricásba, míg végül az egyik éjszakán némi várakozás után megpillantottam az állatot. A kukoricatábla előtt megtorpant, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy célba vegyem és meghúzzam a ravaszt. A kan ekkor visszafutott az ártérre. A lövést hallva két vadásztársam – Vecsei Zoltán és Pintér István – a segítségemre sietett. Mintegy húsz méter megtétele után találtuk meg kimúlva a kant – avatott be az elejtés történetébe Világi József.

A remetekan trófeája a bírálaton 122,35 CIC-ponttal lett aranyérmes. Mindkét nagyagyar 21,8 centiméteres. Világi József mint mondja: a nem mindennapi trófea méltó helyre kerül majd. 

Forrás: Kisalföld

VILÁGREKORD VÁROMÁNYOS A GYULAJI VADKAN

Magyar SCI világrekord várományos trófeájú vadkan esett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vadászterületén. 
Alig telt el néhány nap mióta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nagy örömmel jelentette be honlapján és népszerű közösségi portáljain a Tamási Erdészetének területén decemberben esett kapitális vadkant, máris újabb, a magyar vadászembert büszkeséggel eltöltő hírrel jelentkezhet. 

Kapitális vadkan terítéken

2011. június 19-én, az esti órákban a Bakonyerdõ ZRt Keszthelyi Erdészetéhez tartozó, ún. Hubertuszi területrészen Horváth Tibor sportvadász kapitális trófeaméretû vadkant ejtett el.

Agyar hossz
bal 26,2 cm
jobb 26,9 cm
Pontszám : 124,75

Gratulálunk az elejtõnek és kísérõjének!

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Ezüstös agyarak

Erős kannak örülhetett a fiatal vadász, akii esti lesre indulva egy kukoricavetés mellett húzódó fiatalosban pillantotta meg az éppen kiváltani készülő vaddisznót.
A fiatalember nem sokat teketóriázott, amint látta, hogy erős kannal áll szemben, mintegy százhúsz méterről rálőtt. A kan rövid halálvágta után összeesett és a fiatal vadász büszkén vehette birtokba zsákmányát. Az elejtő ifjú Somogyvári Sándor sportvadász, aki a Gyöngyös VT területén, Görösgal határában, április 26.-án hozta terítékre az ezüstérmes kant. A remete feltörve 113 kilót nyomott a mérlegen, a nagyagyarak hossza 20,9, nemzetközi pontja 116,04

Forrás: Baranya Megyei Vadászkamara

Aranyat ért a méretes agyar

Kapitális vadkan került terítékre a napokban a Sefag Zrt. szántódi vadászterületén.

Aliréten, szabadterületű vadászaton lőtte egy belga puskás. A 27 centiméteres agyar hosszú trófea a nemzetközi bírálaton arany minősítést szerzett. A Sefag Zrt. területein évek óta nem esett ekkora trófeájú vadkan. A trófeát a belga a vadász elviheti. Értéke csaknem 1,5 millió forint.

Forrás: Kapospont

Kapitális vadkan a Pilisi Parkerdőnél

2011. 11. 21.-én a fenti képen látható kapitális vadkant a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészet szabad területének Annalaki vadföldjén Dankó Miklós kerületvezető erdész segítségével Szűcs Attila vendégvadász hozta terítékre.
Ahogy sétáltunk rá a vadföldre a horizont mögött már láttuk hogy, van 1-2 disznó kinn a szórón. Ezután nem sokkal több is kijött a sűrűből. Rögtön megláttuk, hogy van a kondában egy igazán nagytestű kan is.

A szelünk nem volt sajnos biztonságos ezért átsétáltunk a vadföldön és másik irányból kezdtünk meg rácsúszni a kondára. Meg is láttuk a kondát a horizont mögött teljesen szétröppenve, mert sajnos a szelünk belibbent közéjük. Miklós azonnal látta, hogy melyik a kan!

A koca kiszúrt minket és a kannal együtt elindultak a vadföldön keresztül a sűrű irányába. A kan meg-meg, állt hol a koca mögött hol előtte egy picivel, ezután egy pillanatra megállt egyedül tisztán. Ez pont elég volt.

Azonnal lőttem, tűzberogyott. Biztos, ami biztos ismételtem!

Az eredmény pedig itt van!

Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss