Hírek és cikkek vad témakörben
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

TRÓFEASZEMLE A NAGYHALMAJ-TISZTÁSON

Az elmúlt két évben csak az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészete rendezett szemlét a területén a bőgésben elejtett gímtrófeák bemutatására, idén viszont a cég mind a hét erdészete képviseltette magát az október 17-ei rendezvényen, a festői fekvésű Nagyhalmaj-tisztáson. 

A mintegy 200 főnyi jelenlévőt Dudás Béla, a házigazda Mátrafüredi Erdészet vezetője köszöntötte, majd dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója mondott megnyitóbeszédet. Kiemelte a trófeás vad elejtésének ünnep jellegét, ami mind a vadász, mind kísérője számára jeles napnak számít.

Ezután ifj. Nagy Károly, a cég vadászati csoportvezetője az ez évi trófeákról adott részletes tájékoztatást. Az Egererdő Zrt. területein a bőgésben 105 bikát lőttek, ezek közül 31-et külföldi bérvadász ejtett el. A szemlére 82 trófeát hoztak el. Összesen 27 trófea lett érmes, az idei „termés” egy arany-, négy ezüst- és 22 bronzérem, gyakorlatilag megegyezik az elmúlt év eredményeivel. (Tavaly eggyel kevesebb bronzérmes bika került terítékre.) A trófeák átlagsúlya ez évben 5,35 kilogramm volt.

A legnagyobb trófeát viselő bikát ez évben olasz vendégvadász lőtte, a cég szilvásváradi erdészetének területén. Súlya 8,73 kiló, 210,21 CIC-ponttal lett aranyérmes. Heves megye valószínűleg 2012-ben legerősebb trófeájának sok csodálója akadt a helyszínen.

Az Egererdő Zrt. csaknem 60 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást.

Forrás: ForetPress

KAPITÁLIS DÁMTRÓFEA A KÖZEL 200 AGANCS KÖZÖTT

A szélsőségesen csapadékhiányos nyári időszak után a SEFAG ZRT. szakemberei visszafogott reményekkel indultak neki a szeptemberi gímszarvasbőgésnek. 
A vártnál jobb eredmények értékelésére, illetve a behozott bikák nagy részének mustrájára az erdőgazdaság október 18-án megtartott trófeaszemléjén került sor a Lábodi Vadászerdészeténél.

ARANYÉRMES ŐZBAK A ZSELICBŐL

2012. április 30-án lőtte a képen látható aranyérmes trófeájú őzbakot egy belga vendégvadász a SEFAG ZRT. nyugat-zselici vadászterületén. 

A megyében ritkaságszámba menő nagyságú trófea 24 órás tömege 516 gramm, a megyei bírálaton 135,18 C.I.C. pontot érdemelt ki. A vadászidény eddigi legnagyobb somogyi bakja Halász Tibor fővadász kíséretében került terítékre.

Forrás: ForestPress

 

Nyereséges lehet a vadgazdálkodás (NAPI Gazdaság)

2012.03.28. - Akár félmilliárdos nyereséggel zárhatja az évet a hazai vadgazdálkodás, ehhez az apró- és a nagyvadállomány, valamint a húsárak növekedése mellett az is hozzájárult, hogy 2011-ben ismét emelkedett a külföldi bérvadászok száma - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára. A tavalyi eredmény elérésében az exportált vadhús mennyiségének, árinak növekedése mellett a forint-euró árfolyam alakulása is segített. A külföldről érkező - spanyol, osztrák, német és olasz - bérvadászok száma is jelentősen nőtt 2010-hez képest.

VILÁGREKORD VÁROMÁNYOS A GYULAJI VADKAN

Magyar SCI világrekord várományos trófeájú vadkan esett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vadászterületén. 
Alig telt el néhány nap mióta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nagy örömmel jelentette be honlapján és népszerű közösségi portáljain a Tamási Erdészetének területén decemberben esett kapitális vadkant, máris újabb, a magyar vadászembert büszkeséggel eltöltő hírrel jelentkezhet. 

Több kapitális trófea is akadt az elbírált agancsok között

Kedvelt célpont az őzbak, még Libanonból is jöttek vadászok megyénkbe, hogy rőtvadat lőjenek.
A megyei trófeabíráló bizottság 1165 őzbaktrófeát bírált el a megyében június elsejéig. A trófeák közül 224 kapott érmes minősítést, amely tizenkilenc százalékos arányt jelent - Jász-Nagykun-Szolnok megyében is — a hatályos jogszabályok alapján — ez évben április 15-től kezdődött meg az őz-bakok vadászata - tájékoztatott Kiss Róbert, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője. - A külföldi vendégvadászok körében igen kedvelt célpont az őzbak, elejtésére évről évre több nemzet vadászai érkeznek hazánkba. A megyénkbe látogató külföldi vadászok között idén legnagyobb számban a német, osztrák, olasz és szlovák vadászok találhatók, de szlovén, dán, valamint libanoni vadászok is ejtettek el megyénkben őzbakot - mondta az igazgató.

Május végéig mintegy 130 külföldi vadásznak állítottak ki vadászati engedélyt a megyei vadászati hatóságnál, azaz a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság vadászati és halászati osztályánál. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében vadgazdálkodást folytató 68 vadászatra jogosult ebben a vadgazdálkodási évben mintegy 2100 őzbak elejtését tervezi.
Mint a földművelésügyi igazgatótól megtudtuk, a megyei trófeabíráló bizottság által június 1-jéig elbírált őzbaktrófeák közül aranyérmet 47, ezüstérmet 79, bronzérmet 98 érdemelt ki. Megyénkben több 600 gramm fölötti, „kapitális" őztrófeát mérlegeltek, közülük ez idáig a legnagyobb 640 grammot nyomott. Kiss Róbert tájékoztatott arról is, hogy az 1165 elejtett őzbak közel 80 százalékát külföldi bérvadász, 20 százalékát hazai vadász kapta puskavégre.

Vaddisznó

Kocák verekednek-Németország

Dakota-szarvas vadászok

13 nagyvad lőszer

Ön milyet lőszert használ, használna egy nagyvad vadászaton?

Kegyelemlövés

A vad éléskamra

Oroszlánok

Szarvas vadászat Virginiában

Egy nagy fehérfarkú szarvas, 1958-ban.

Kapitális vadkan a Pilisi Parkerdőnél

2011. 11. 21.-én a fenti képen látható kapitális vadkant a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészet szabad területének Annalaki vadföldjén Dankó Miklós kerületvezető erdész segítségével Szűcs Attila vendégvadász hozta terítékre.
Ahogy sétáltunk rá a vadföldre a horizont mögött már láttuk hogy, van 1-2 disznó kinn a szórón. Ezután nem sokkal több is kijött a sűrűből. Rögtön megláttuk, hogy van a kondában egy igazán nagytestű kan is.

A szelünk nem volt sajnos biztonságos ezért átsétáltunk a vadföldön és másik irányból kezdtünk meg rácsúszni a kondára. Meg is láttuk a kondát a horizont mögött teljesen szétröppenve, mert sajnos a szelünk belibbent közéjük. Miklós azonnal látta, hogy melyik a kan!

A koca kiszúrt minket és a kannal együtt elindultak a vadföldön keresztül a sűrű irányába. A kan meg-meg, állt hol a koca mögött hol előtte egy picivel, ezután egy pillanatra megállt egyedül tisztán. Ez pont elég volt.

Azonnal lőttem, tűzberogyott. Biztos, ami biztos ismételtem!

Az eredmény pedig itt van!

Igazi vadászélet-Ez az élet.

A Dayak boy carries a wild pig's head out of the jungle - Sarawak Province of Borneo, Malaysia.

Egy Dayak fiú, kifelé viszi egy vaddisznó fejét a dzsungelből.

Érdemes megnézni a képet!

Kapitális vaddisznót lőttek Dobrinál

Az átlagosnál jóval nagyobb, mintegy 150 kilogramm tömegű vaddisznót lőtt a Lovászi Olajbányász Vadásztársaság által kedd estére szervezett vadkárelhárító vadászat során a Muraszemenyén élő Horváth István.

Dámbarcogás lesen Nyíracsádon

Nyíracsád (HBN – K. Z. E.) - Tizenöt nyíracsádi általános iskolás is részese lehetett október közepén annak a varázslatos szombati napnak, melyet Bartucz Péter, a Gúthi Erdészet igazgatójának meghívására tölthettek el a Zöld vadászházban és környékén.


A természet csodája - hihetetlen gímtrófea!

Az idei bőgéskor a Bátaszéki Vadászegylet hivatásos vadásza, Papp Lajos egy rendkívüli gímbika tetemet talált a vadászegylet területén. A gím trófea súlya 22, 20 kg.

Képesített vadhúsvizsgálók továbbképzése Baranyában

Forrás: OMVK Baranya

Értesítem Önt, hivatkozással a 141/2009 (X.29) FVM "Az elejtett vad jelöléséről, valamint kezelésének és forgalomba hozatalának élelmiszer-higiéniai és állat-egészségügyi feltételeiről" szóló rendelet 13 §. (5) bekezdésére "A képesített vadhúsvizsgáló az MgSzH Központ által meghatározott továbbképzésen köteles részt venni". Tekintettel arra, hogy a vadászati főidény, így a vadhús forgalmazása is sürgetővé teszi a rendeletben foglaltak egységes értelmezését és betartását, ezért mielőbb, de legkésőbb 2010. október 31-ig megyénkben a vadhúsvizsgálók részére a kötelező továbbképzést tartunk.

Feloldották a vadászati tilalmat

A vörösiszap-katasztrófa miatt elrendelt vadászati tilalmat nyolc vadászati jogosult esetében visszavonták – közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szerdán.

Közel ötkilós agancsú dámbikát lőttek

Sopron - Alig kezdődött el a dámszarvasvadászat szezonja, 4,6 kilós agancsú, aranyérem-várományos dámbikát lőttek a soproni Hubertusz Vadásztársaság területén.

Utánkeresés-Buzgó József

Utánkeresésről, találatjelzésről, meglőtt vad viselkedéséről szól a cikkünk.

Forrás: Nimród

Szenzációs kapitális gímszarvas esett Zalában!

Kapitális gímszarvast sikerült elejteni Szabadics József hazai vadásznak Bocfölde határában, a Kökényes dűlőben a Zalaerdő Zrt. Zalaegerszeg Erdészetének vadászterületén szeptember 21-én, reggel hat óra öt perckor.  Az idő tiszta volt. A kísérő a Jó völgyi kerületvezető erdész volt, aki már évek óta figyelte ezt a döbbenetes méretű trófeás gímszarvast.

Aranyérmes bikát lőtt Somogyban az amerikai vendégvadász hölgy

Forrás: Kapospont

Egy 55 éves, amerikai vadásznő lőtte a szezon egyik kapitális bikáját kedd este a Sefag Zrt. nagyvadban talán leggazdagabb területén, Alexandrapusztán. A másikat egy német vadász terítette le.
 

Vadászhimnusz

Vadászhimnusz
Hungarian Hunter's hymn
Ungarische Jäger-Hymne

Hatalmas bikák Bács-Kiskun Megyében

 

1. Hajósi bika

Elejtés helye: Hajósi Földtulajdonosok Vadászati Közössége

Elejtés ideje: 2010. szeptember 8.

Súly: 14,28 kg

Nemzetközi pontszám: 242,84 Ip

Páros 22-es

 

Nyolc bikát lőttek ki a vadászok

A Zalaerdő Zrt. bánokszentgyörgyi erdészeténél bizakodóan néznek a szezon elé. Hopp Tamás igazgató szerint szeptember elejétől folyamatosan jönnek a vendégek - jelenleg is van náluk két csoport - s az eredményesség sem ad okot panaszra.
- Eddig két kapitális trófeával büszkélkedhetünk - így az igazgató. - Egyik 14,2 kilogram és 255,09 pontos, vagyis a magyar ranglista 10-15. helyére esélyes, a másik valamivel kisebb, de még ez is nagyon szép. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bőgési időszak egy kicsit később kezdődik, talán az időjárás az oka ennek.

A lovászi Olajbányász vadásztársaságnál vasárnap délelőtt rendezték be az első terítéket, a vendégvadászoknak addig nyolc bikát sikerült kilőniük. Náday Gyula elnök az eredménnyel elégedett is lenne, ám azt is hozzáteszi, szoros a verseny, igencsak helyt kell állnia annak, aki a jelenlegi helyzetben meg akarja tartani a vadászait.

- A vendégvadászok többsége most az alacsonyabb árfekvésű trófeákra hajt, többször is tapasztaltuk, hogy talán anyagi ok miatt nem vettek célba egy-egy relatíve nagyobb agancsot hordó bikát - magyarázza. - Eddig az időjárás sem kedvezett a vadászatnak, az elmúlt két hétben többször is esett az eső, csúszott a talaj, rosszabbak voltak a látási viszonyok, kevesebben vállalkoztak arra, hogy kimenjenek a lesre. Persze még nagyon az elején vagyunk a szezonnak, messzemenő következtetéseket ezért az eddigi eredményekből nem szabad levonni.

A Lovásziban elvégzett előzetes trófeabecslés mindenesetre a társaság elnökének szavait támasztja alá, a jelen lévő vadászok szerint a vasárnapi terítékből talán két bika érdemel ezüstérmet, a többi agancsa jóval kisebb súlyú. A legnagyobb, kilenc kilóra becsült páratlan 14-es trófeát a budapesti Tóth Tamás viheti haza.

- A barátaink ajánlották Lovászit, akik évek óta ide járnak - mondja a fiatalember. - Ez egy nagyon szép vidék, már csak azért is érdemes ide jönni, s ezért mindig családostul érkezem. Tavaly egy hasonló bikát lőttem, ám a mostani valamivel erőteljesebb, öregebb volt, ezért bízom abban, hogy a trófea is több pontot érdemel majd a bírálaton.

A budapesti vadász azt is elmondta, élete legszebb élménye volt, amikor az iklódbördőcéhez közeli Lapi-erdőben feltűnt a bika, amelyet két tehén is kísért. Talán öt percig is elnézte a csodálatos látványt, mielőtt meghúzta volna a ravaszt. Lövése tökéletesen sikerült, a szarvasbika szakszerűen mondva tűzben rogyott össze, vagyis a találatot követően egyetlen lépest sem tudott már tenni.

- Nekem ez volt a második szarvasbikám - teszi hozzá a Maglódról érkezett Müller Katalin, aki párja unszolására vált vadászhölggyé. - Évek óta ide járunk, nagyon szeretjük Zalát, hiszen itt rengeteg a vad. Eddig minden alkalommal élménnyel tértünk haza, akár egyéni vadászaton, hajtásban vettünk részt.
Forrás: Zalai Hírlap, 2010. szept. 14. kedd, 06:05

2. Gímszarvas

Sok reggeli korai kelés és esti kintülés után, tegnap este elejtettem életem második Gímszarvas bikáját. Gyönyörű vadászat volt, jó holdvilág mellett.

A gímszarvas agancsfejlesztésének sebessége elképesztő. Egy gímbika képes akár 12 kg, vagy afeletti agancsot is növeszteni.

Ezt a bámulatos teljesítményt mintegy 120-150 nap alatt végzi el. Tekintsük meg az alábbi táblázatot, amelyben
a különböző korú bikák agancsfejlesztésének idejét vizsgálták két kísérleti telepen.

Forrás: Nimród 2/2002

Fotó: MTI Kovács Attila

A Magyarországi erdők "koronás királya".

GÍMSZARVAS
CERVUS ELAPHUS

Magyarországi elterjedése:
Az ország leghíresebb szarvaspopulációja az ország Dél-Dunántúli részén, Zala, Somogy és Baranya megyében található. Közepes minőségűek a Nyugat- és Észak-Dunántúl, valamint az Északi-középhegység szarvasai. A kiváló minőség a Magyarországon adott, a szarvas számára optimális élőhely meglétének és a tudatos vadgazdálkodásnak köszönhető. Ez a vadfaj az aljnövényzetben dús tölgyeseket, liget- és szálerdőket, akácosokat kedveli, amelyeket a táplálkozásban oly fontos szerepet játszó mezőgazdasági területek szabdalnak, így ideálissá téve a vad számára az élőhelyet, ahol a nyugalom és a táplálék együtt megtalálható. A nagy erdőgazdaságok megtehetik és meg is teszik, hogy ezeket a vad számára oly fontos területeket, ahol az ősidők óta meglévő bőgőhelyek is kialakultak, komoly erőfeszítések árán is, de fenntartják.

Trófeája: az agancs, melyet a hím állat hord és évente vált.

Hihetetlen Őzbak vadászat

Érdemes megnézni.

Modern vadetető 2.

Modern vadetető...

Békés Megyei Vadászat Történetéből

A nagyobb vadakat már a 15. században tenyészteni kezdték. Gyulán a vár mellett volt egy vadaskert, azonban az 1528-ik évi átadásakor csupán kilenc szarvas volt benne – olvashatjuk a korabeli forrásokban.

4. Kan

Vadászbarátom 4. kanja.

A vaddisznó DNS profil vizsgálat menete

Vadászbarátom őzbakja

Megvan az első kardoskúti Őzbakom, amelyet ma hoztunk terítékre Lengyel Gyuri vadászmester barátommal!
Érdekes és egyben egyedülálló volt a vadászata, hiszen  az üzekedés vége van már nálunk.
18:50 kor indultunk el Gyurival egy a Líbor erdőnek nevezett területre, hogy majdan lesről várjuk be a részemre kiszemelt Őzet, az Alfőld királyát.
Dinana szerencsét hozott nekünk, mert alig 5 perc autózás után az "erdő" előtti tarlón megpillantottuk egy őzbakot, aki hevesen "támadott" egy magasan növő gazt, melynek nevét nem ismerem:(
Közelében egy suta feküdt, melyet nem láttunk a gazoktól illetve egy lankában hevert.
Gyors megállás és bírálat , amely mutatta, hogy Ő az akire várnunk kellett volna.
Az időjárás elég fülledt volt és esőre hajló , ezért a tapasztalat szerint később mozdult volna meg a vad, de az üzekedés átírta a szokást.
A szelünk nagyon jó volt és a bak miközben harcolt néha - néha a gazzal,felénk tekintgetett , de mivel a lankából nem láthatta teljes terjedelmével a Nívámat így zavartalan marad.
Gyuri síppal csalta közelebb, ekkor állt fel a fekvő suta is, de a bak is elindult felénk, sajnos nem a megfelelő lövési pozícióban volt ezért várni kellett.
Szépen beállt keresztbe, és a szálkeresztem is a megfelelő helyen volt, a távolság kb. 120 méter volt Gyuri szerint.
Mégis felette elment a lövésem, de a bakk igazából szinte csak megugrott és kereste a helyét , becsapódás hangja volt , ezért illetve a furcsa mozgása miatt gondoltam megvan, csak a Sako lőszer átszaladt rajta és ezután fog majd eldölni.
Az eddigi tapasztalatom szerint ez a lőszer 7X64 -es Sako, mindig átszalad az őzön és nem roncsol, de mégis az őz jelzést produkál és utána összerogyik akár 20-30 méter elindulás után.
Nem is siettem az újra töltéssel, mert bíztam a lövésben, de az Őz nem dölt el, sőt elindultak a sutával jobbra tőlünk egy nagy kerülővel.
Gyorsan újra töltöttem és azonnal célba vettem futtában, de természtesen nem lőttem rá, hiszen az esélyt meg kell adni neki.
Végig kísértem a távcsővel várva a pillanatot, hogy megálljon, közben Gyuri síppal kezdte hívni, hátha megállnak a sutával.
Ekkor kb. 160 -170 méterre megálltak, mert a közelben volt egy másik őzbak, vagy a síp, igazából ezt nem tudjuk meg.
Az eredti pozíciójukból a körülbelül 180 fokban mögöttünk álltak meg , gyorsan pozícióba helyeztem magamat és vártam lövésre készen, de a suta nagyon közel mozgott a bakhoz.
Mivel jobbnál jobb lehetőség nincs gyorsan cselekedtem, és lőttem , de ez is a gerince felett ment le, láttam a becsapódást.
Szerintem elhúztam a puskát egy picit. A bak le sem ugrott csak lépett párat a sutával együtt és szétnézett, nem tudták mi és honnan jött.
Azonnal töltöttem és újra céloztam erősebben tartava a puskát, elég nehéz volt, mert a niva motorháztetőről lőttem és hirtelen csak egy összefogott vadászmellény volt nálam.
Lövés, és találat, mind a távcsőben látszott és hallatszott is a becsapódás.
Azonnal tudtuk, hogy megvan, Gyuri szólt egyből, szívlövés! A rutin és az évek:) hiszen szó szerint azt produkálta, amit a tankönyvekben írnak a szívlövésről.

Őz

Őzet gázolt egy autós hétfőn reggel Vas megyében, A baleset során az állat elpusztult, az autóban nagyobb kár keletkezett - értesült a HavariaPress.

Kapitális őzbak

Kapitális baktrófeával büszkélkedik az Orosházi Dózsa Vadásztársaság. Elnökétől, Sinkó Sándortól megtudtuk, megkezdődött az őzbakok vadászati szezonja, s néhány napon belül olyan siker született, ami országosan is ritkán fordul elő.

A nagy vadász

Széchenyi Zsigmondról szóló dokumentumfilm.

Vérebverseny: Nyúl András vérebversenye

Érdemes megnézni a videót, milyen is az amikor a sebzett vaddisznó támadásba lendül, megindul az utánkeresés alatt.

A sakál árnyékában

Tovább nőtt az aranysakál állomány Somogyban. Már az elmúlt vadászati idényben is jelentős volt a ragadozó kutyafélék száma, ám megyénkben olyannyira elszaporodtak, hogy a vadászati hatóság egész évben engedélyezi a kilövésüket.

Előfordulása:

Európa délkeleti részén, Észak-Afrikában és Ázsia mediterrán jellegű vidékein él. Bár kevesen tudják, de Közép-Európában, többek között Magyarországon is igen gyakori volt a 19-20. század-ban, 1989-ben a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján még mint Magyarországon kihalt faj szerepelt, de a '90-es években a volt Jugoszláviában folyó háborúk miatt fokozatosan újra megjelent a déli megyékben.

A sztyeppék, fákkal tarkított puszták, bokorerdők és félsivatagok lakója. Az aranysakál a farkas szubtrópusi-trópusi megfelelője. Kerüli a trópusi esőerdőket, ami elsősorban az ottani kevés táplálékkal függ össze.

Forrás:

Sikeres vaddisznó utánkeresés szálkásszőrű tacskómmal

Szép este volt. Már mikor elindultuk gondoltam ma korán fognak mozogni a vadak, hát így is lett.

Öt szarvast láttunk mielőtt jöttek a disznók, egy tehenet egy idei borjúval. Nem sokkal később töréseket halottunk, 15 perc múlva megjelent ismét két tehén a szórónkon. Körül belül egy órán keresztül csipegettek, majd tovább áltak. Ezután ismét hallottunk egy kis törést egy bika jelent meg elöttünk, de nem sokáig láttuk.

Már majdnem kezdtük feladni a vadász reményt, hogy ma jönni fognak a disznók, egyszer csak mondom édesapámnak "jönnek, hallom őket", nagy erdő zugások, verekedtek a disznók. De ma nem felénk tartottak, hang alapján távolodtak tőlünk.

Egész későre járt már, egyszer csak a másik irányból hallottuk, hogy felénk tart valami, sejtettük, hogy vaddisznó, kis idő múlva, meg is jelent elöttünk, tisztán láttuk távcsővünkben. Egész közel volt lesünkhöz, egy egyes disznó volt. Mondtam édesapámnak célozza meg és lőjön. Majd lőtt, hallottuk a becsapodást, a lestől jobbra ment el a sűrűben, tudtuk, hogy megvan a disznó.

Kicsit vártunk, majd megkerestük a rálővés helyét, megtaláltuk, de nem volt vér. Kerestünk, kerestünk, de semmi vér. Természetesen jó vadászhoz híven nálam volt fiatal kan szálkásszőrű tacskóm. Ráraktam a rálővés helyére és elindultunk, szépen ment a kutyám, vér még mindig nem volt, de a vezetéken éreztem, láttam kutyámon, hogy az irány jó, jó nyomon vagyunk. Majd egyre sűrűbb lett a terep, alig bírtunk menni a tüskésben. Gondolkoztam, hogy mi legyen, azt tudtam, hogy a disznó már nem él, mert hallottuk, hogy nem ment messzire, ezért elengedtem a kutyám, keresgélt, légszimatolt, ment szépen elöttem. Egyszer csak hallom az ugatását, odaértem ott fogta a vaddisznót. Rendkívül örültünk, mert első önálló utánkeresése volt tacskómnak.

Mind végig bíztam a kutyámban és végül meg is lett az eredménye!

Sakálportya: vadakat is veszélyeztethet a nádi farkas

Forrás: 2010. június 20. 16:06 Babos Attila (DN)

Népes aranysakál közösség él a baranyai határvidéken, a II: Világháború előtt eltűnt ragadozó pár évtizede visszatelepült és számban is megerősödött. A vadászok szerint ritkításuk is szükséges.

Rendkívüli szaporasága miatt egyre nagyobb károkat okoz a vadászok megfigyelései és feltételezése szerint a baranyai, s különösen az ormánsági vadállományban az aranysakál. A nádi farkas majd 70 év után tűnt fel újra.

Az aranysakál ritkán mutatkozik nappal és a lakott területeket is messze elkerüli.

Vad Takarmánykeverékek

Egy kis érdekesség, a régi idők vadászataiból: mi is az a falkavadászat?

Falkavadászat


Széchenyi István első szakkönyve 1825-ben jelent meg a Lovakrul címmel, ebben nem foglalkozik a falkavadászattal, de többek közt ezt is modern angol módszerrel ő honosította meg hazánkban. 

Beretta 2010-es ajándék vadász naptár

Töltse le a legújabb 2010-es Beretta vadász naptárt.

Beretta tavasz-nyár termék katalógus

Töltse le a tavaszi-nyári Beretta katalógust és keresse a termékeket vadászboltunkban.

Beretta termékek széles választékával várjuk Önöket üzletünkben.

Vaddisznók éjszakája: Dupla öröm, dupla vadászsiker egy este alatt.

Dupla öröm és dupla vadászsiker egy este alatt.

Ha Önnek is van vadászsikere, élménye küldje el hozzánk a képeit és ossza meg sikereit.

Vadász sas élőben, nem "vadász" játék

Számomra hihetlen és gyönyörű állatról van szó. Videón is látható milyen nyugodt volt, pedig sokan fotózták a sast.

Vadcsalogató eszközök

Vadbehívó sípok

A videón vadhívó sípok széles választékát és bemutatását láthatják. Ezen a standon az IWA-n sokan vásároltak sípokat, nem mondom, hogy nem volt érdekes... Nagyon sokféle sípot láthattam, az érdekesség az volt hogy madarak behívására számos sípfajtát kilehetett próbálni.

Ha Zergére mennénk vadászni: két praktikus dolgot tudok ajánlani

Két praktikus és rendkivül jó dolgot találtam az IWA-n, ami megkönnyítheti a dolgunkat Zerge vadászatakor a magas hegyekben.

Milyen is a modern vadetető?

Milyen is a modern vadetető?

Nálunk Magyarországon is hirdetik már az újságokban a modern vadetetőket, de azért készítettem pár képet. A kérdés az, hogy mennyire bevált a dolog, mennyi időt és energiát lehet megspórolni ezekkel a hatékony eszközökkel?

Vaddisznó és vadászata hajtásban.

Vaddisznó vadászat "félelmetes lövések".

Törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról.

7/2010. (II. 2.) FVM rendelete a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról

Vadászati Idények: vad védelméről, a vadgazdálkodásról, vadászatról szóló törvény

7/2010. (II. 2.) FVM rendelete a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról.

Vaddisznó és vadászata: írja le vadász élményeit.

 

Vaddisznós élmények és tapasztalatok fóruma.

Vadászsiker: Vaddisznó vadászat

Tegnap este kiültem a lesre vadászkutyámmal, szálkásszőrű tacskómmal Matyival. Fél óra múlva halottam egy kis roppanást a hóban és rögtön utána megláttam egy sutát előbújni a sűrűből, utána még egy suta és két bak. Jöttek enni a szóróra, körülbelül 45 percet néztem őket.

Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss