Hírek és cikkek tenyésztés témakörben
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

MEGBÉKÉLT A KUTYÁS VILÁG

Több mint tíz esztendős vita és háborúskodás után a mai napon megállapodást kötött a hazai ebtenyésztés két csúcsszervezete a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) és a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége (MESZ).

A hazai ebtenyésztés világában uralkodó egységes szemlélet megteremtése érdekében dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitka 2012. márciusa óta több alkalommal tárgyalóasztalhoz ültette a MEOE és a MESZ elnökeit, Korózs Andrást és Farkasháziné Folkmann Zsuzsát, illetőleg a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elnökségi tagját, dr. Jakkel Tamást. 

A tárgyalások során a felek célja volt, hogy a tenyésztési hatóság által újonnan elismert egyesületekbe a tenyésztők belépését megkönnyítsék, elősegítve ezzel az új szervezetrendszer kialakítását, amelynek érdekében szükséges lesz a MEOE és a MESZ alapszabályának módosítására. Az egyeztetések végére a MEOE és a MESZ között döntés született arról, hogy 2013. június 1-ig kialakítják a jogszabályoknak és szakmai elveknek megfelelő szervezeti kereteket, amely biztosítja az FCI jogosultságokat valamennyi elismert ebtenyésztő szervezet számára.

A mai napon megkötött megállapodás mindezek bizonyítéka, hiszen a megállapodás aláírásával a két szervezet elnöke a jövőben együttesen fog dönteni a legfontosabb szakmai kérdésekében. Így összehangolva végzik a rendezvényszervezést és az ebek törzskönyvezését, valamint közös bírói testületet állítanak fel.

Budai Gyula a megállapodás felek általi aláírásával bízik abban, hogy végre rend lehet a hazai ebtenyésztés világában, ezért továbbra is elkötelezett képviselője lesz a MEOE-MESZ közös tevékenységének minisztériumi koordinációjának.

Forrás: ForestPress

Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss