Hírek és cikkek belvíz témakörben
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

Veszélyben a vadállomány élőhelyei

Alkalmazkodni próbálnak a megváltozott időjáráshoz. Pihenőhelyek kerültek víz alá a belvízzel elöntött területeken Somogyban.
Az élőlények azonban megpróbálnak alkalmazkodni.
Mintegy tíz éve nem esett ekkora eső Somogyban, mint 2010-ben. Az átlagosnak, és természetvédelmi szempontból ideálisnak mondott nyolcszáz milliméter helyett több mint ezer millimétert mértek a szakemberek. A sok víz nem csak a mezőgazdaságnak, hanem a természetnek sem tett jót, bár -ahogy azt a tapasztalatok mutatják - az utóbbi folyamatosan regenerálja önmagát.
A Duna-Dráva Nemzeti Park területén leginkább a Duna áradása miatt van készenlét a gemenci erdőben, ahol a tizenhárom ezer hektáros terület több mint felét elöntötte a víz. A vadak veszélybe kerültek a két-három fokos, fagyos víz miatt. Az erdészek a korábbinál jóval magasabb takarmány kihelyezésével igyekeznek az őzeket, szarvasokat, vaddisznókat a szárazabb területekre csalogatni. Ezért a turisták számára is lezárták az erdőket.

Dél-Somogyban ezzel szemben az a szerencsés helyezet alakult ki, hogy a homoktalaj miatt a víz más területekhez képest is gyorsan elszivárog. A Dráva-völgyében művelt területeken azonban még most is találhatunk nagyobb kiterjedésű, belvizes foltokat.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Drávaszentesi Oktatóközpontja mögött azonban még most is látszik a több hektárnyi nyílt víz pusztítása - ez azonban már levonulóban van. Tíz éve nem volt ekkora eső erre.

- Úgy tűnik, periodikusan jönnek az esős időszakok, amikor a kiszáradt területek újra élettel telnek meg - mondta Horváth Zoltán tájegység vezető. - Jól megfigyelhető a természet körforgása, bár ez a csapadékmennyiség túlszárnyalta a szükségeset, így a területre való kijárás, a közlekedés is problémássá vált.
A drávaszentesi juhok hagyományosan a Duna-Dráva Nemzeti Park drávaszentesi hodályában töltik a telet, míg a szürkemarhák az egyre növekedő úgynevezett terelődombokon vannak.
Az árterekben élő vadállatok viszont alkalmazkodnak a kialakult körülményekhez.

Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss