Hírek és cikkek őzbak témakörben
Keresés a termékek közt:

Termék katalógus

Az alábbi katalógus áruházunk termékpalettáját tárja Ön elé. Forgalmazott márkák

Ma esti holdállás

Pillanatnyi széljárás

Széltérkép

Címkefelhő

NEHÉZ LESZ ÜBERELNI...

 

 

Nem mindennapi vadászszerencse érte Kovács István dömsödi vadászt. Élete első két őzbakját hozta terítékre, két hét leforgása alatt a dömsödi Lobogó Vt. területén.

Az első bakjának (vagy, ahogy ő nevezi: az unikornis) agancsa kétszárú, de a bal szár teljesen vízszintesen nőtt ki a tőből. Mindez vélhetően mechanikai sérülés eredménye. Egyik vadászbarátja mondta is neki: ezt a bakot nehéz lesz überelni! Tévedett…

 

KAPITÁLIS ŐZBAK SIKLÓSON

Az őzes szakemberek véleménye szerint amelyik nagy bak nem esik el áprilisban, vagy május elején, azzal üzekedésig nem kell számolni. Ez a bérvadászatra bizonyára igaz lehet, de egy-egy kapitális tagi bak mégiscsak becsúszik a korai júniusi hajnalokon.

Így esett ez június 16-án is a Baranya megyei Siklósi Táncsics Vadásztársaság területén is. Daczó Zoltán, a társaság vadászmestere vadkárelhárításon volt a hajnali órákban, és cserkelés közben pillantotta meg a nagy bakot, amelyet korábban már több vendéggel is kerestek. Old község határából az áprilisi vadászat alatt került már ki erős bak, és akkor azt hitték, meglőtték a keresett nagy bakot. De mint kiderült, tévedtek, az őz akkor túljárt a vadászok eszén, és a júniusi reggelen teljes pompájában ott ált a repcetábla szélén. Pillanatok alatt kellett dönteni a sorsáról, és a lövés elcsattanása után kiderült, hogy igazán kapitális bak került terítékre Siklóson.

A trófea tömege 574 gramm, nemzetközi pontja 162,73, korát a bírálaton hat évre becsülték.

Forrás: HuntingPress

A KECSKEMÉTI PARÓKÁS

A képen látható parókás őzbakot június 1-én a Kecskeméti Petőfi Vadásztársaság Alsócsalános területrészén ejtette el Szabadszállási Mihály vendégvadász Mónus József vadászmester kíséretében.

PARÓKÁS BAK

ELEJTŐ: LÉBER NORBERT

 

ARANYÉRMES ŐZBAK A ZSELICBŐL

2012. április 30-án lőtte a képen látható aranyérmes trófeájú őzbakot egy belga vendégvadász a SEFAG ZRT. nyugat-zselici vadászterületén. 

ARANYÉRMES ŐZBAK A ZSELICBŐL

2012. április 30-án lőtte a képen látható aranyérmes trófeájú őzbakot egy belga vendégvadász a SEFAG ZRT. nyugat-zselici vadászterületén. 

A megyében ritkaságszámba menő nagyságú trófea 24 órás tömege 516 gramm, a megyei bírálaton 135,18 C.I.C. pontot érdemelt ki. A vadászidény eddigi legnagyobb somogyi bakja Halász Tibor fővadász kíséretében került terítékre.

Forrás: ForestPress

 

Több kapitális trófea is akadt az elbírált agancsok között

Kedvelt célpont az őzbak, még Libanonból is jöttek vadászok megyénkbe, hogy rőtvadat lőjenek.
A megyei trófeabíráló bizottság 1165 őzbaktrófeát bírált el a megyében június elsejéig. A trófeák közül 224 kapott érmes minősítést, amely tizenkilenc százalékos arányt jelent - Jász-Nagykun-Szolnok megyében is — a hatályos jogszabályok alapján — ez évben április 15-től kezdődött meg az őz-bakok vadászata - tájékoztatott Kiss Róbert, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője. - A külföldi vendégvadászok körében igen kedvelt célpont az őzbak, elejtésére évről évre több nemzet vadászai érkeznek hazánkba. A megyénkbe látogató külföldi vadászok között idén legnagyobb számban a német, osztrák, olasz és szlovák vadászok találhatók, de szlovén, dán, valamint libanoni vadászok is ejtettek el megyénkben őzbakot - mondta az igazgató.

Május végéig mintegy 130 külföldi vadásznak állítottak ki vadászati engedélyt a megyei vadászati hatóságnál, azaz a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság vadászati és halászati osztályánál. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében vadgazdálkodást folytató 68 vadászatra jogosult ebben a vadgazdálkodási évben mintegy 2100 őzbak elejtését tervezi.
Mint a földművelésügyi igazgatótól megtudtuk, a megyei trófeabíráló bizottság által június 1-jéig elbírált őzbaktrófeák közül aranyérmet 47, ezüstérmet 79, bronzérmet 98 érdemelt ki. Megyénkben több 600 gramm fölötti, „kapitális" őztrófeát mérlegeltek, közülük ez idáig a legnagyobb 640 grammot nyomott. Kiss Róbert tájékoztatott arról is, hogy az 1165 elejtett őzbak közel 80 százalékát külföldi bérvadász, 20 százalékát hazai vadász kapta puskavégre.

Becserkelt bronzérmes őzbak

A képen látható bakot Juhász Sándorné ejtette el április 17-én egy délutáni cserkelés alkalmával a karcagi Nagykun Vadásztársaság területén, Monoki Csaba hivatásos vadász kíséretében.
A trófea súlya 380 gramm, pontszáma 106,88, amellyel bronzérmes minősítést kapott.

Forrás: MNO

Hihetetlen Őzbak vadászat

Érdemes megnézni.

Vadászbarátom őzbakja

Megvan az első kardoskúti Őzbakom, amelyet ma hoztunk terítékre Lengyel Gyuri vadászmester barátommal!
Érdekes és egyben egyedülálló volt a vadászata, hiszen  az üzekedés vége van már nálunk.
18:50 kor indultunk el Gyurival egy a Líbor erdőnek nevezett területre, hogy majdan lesről várjuk be a részemre kiszemelt Őzet, az Alfőld királyát.
Dinana szerencsét hozott nekünk, mert alig 5 perc autózás után az "erdő" előtti tarlón megpillantottuk egy őzbakot, aki hevesen "támadott" egy magasan növő gazt, melynek nevét nem ismerem:(
Közelében egy suta feküdt, melyet nem láttunk a gazoktól illetve egy lankában hevert.
Gyors megállás és bírálat , amely mutatta, hogy Ő az akire várnunk kellett volna.
Az időjárás elég fülledt volt és esőre hajló , ezért a tapasztalat szerint később mozdult volna meg a vad, de az üzekedés átírta a szokást.
A szelünk nagyon jó volt és a bak miközben harcolt néha - néha a gazzal,felénk tekintgetett , de mivel a lankából nem láthatta teljes terjedelmével a Nívámat így zavartalan marad.
Gyuri síppal csalta közelebb, ekkor állt fel a fekvő suta is, de a bak is elindult felénk, sajnos nem a megfelelő lövési pozícióban volt ezért várni kellett.
Szépen beállt keresztbe, és a szálkeresztem is a megfelelő helyen volt, a távolság kb. 120 méter volt Gyuri szerint.
Mégis felette elment a lövésem, de a bakk igazából szinte csak megugrott és kereste a helyét , becsapódás hangja volt , ezért illetve a furcsa mozgása miatt gondoltam megvan, csak a Sako lőszer átszaladt rajta és ezután fog majd eldölni.
Az eddigi tapasztalatom szerint ez a lőszer 7X64 -es Sako, mindig átszalad az őzön és nem roncsol, de mégis az őz jelzést produkál és utána összerogyik akár 20-30 méter elindulás után.
Nem is siettem az újra töltéssel, mert bíztam a lövésben, de az Őz nem dölt el, sőt elindultak a sutával jobbra tőlünk egy nagy kerülővel.
Gyorsan újra töltöttem és azonnal célba vettem futtában, de természtesen nem lőttem rá, hiszen az esélyt meg kell adni neki.
Végig kísértem a távcsővel várva a pillanatot, hogy megálljon, közben Gyuri síppal kezdte hívni, hátha megállnak a sutával.
Ekkor kb. 160 -170 méterre megálltak, mert a közelben volt egy másik őzbak, vagy a síp, igazából ezt nem tudjuk meg.
Az eredti pozíciójukból a körülbelül 180 fokban mögöttünk álltak meg , gyorsan pozícióba helyeztem magamat és vártam lövésre készen, de a suta nagyon közel mozgott a bakhoz.
Mivel jobbnál jobb lehetőség nincs gyorsan cselekedtem, és lőttem , de ez is a gerince felett ment le, láttam a becsapódást.
Szerintem elhúztam a puskát egy picit. A bak le sem ugrott csak lépett párat a sutával együtt és szétnézett, nem tudták mi és honnan jött.
Azonnal töltöttem és újra céloztam erősebben tartava a puskát, elég nehéz volt, mert a niva motorháztetőről lőttem és hirtelen csak egy összefogott vadászmellény volt nálam.
Lövés, és találat, mind a távcsőben látszott és hallatszott is a becsapódás.
Azonnal tudtuk, hogy megvan, Gyuri szólt egyből, szívlövés! A rutin és az évek:) hiszen szó szerint azt produkálta, amit a tankönyvekben írnak a szívlövésről.

Őz

Őzet gázolt egy autós hétfőn reggel Vas megyében, A baleset során az állat elpusztult, az autóban nagyobb kár keletkezett - értesült a HavariaPress.

Kapitális őzbak

Kapitális baktrófeával büszkélkedik az Orosházi Dózsa Vadásztársaság. Elnökétől, Sinkó Sándortól megtudtuk, megkezdődött az őzbakok vadászati szezonja, s néhány napon belül olyan siker született, ami országosan is ritkán fordul elő.

Figyelem!

A www.vadaszelet.hu honlap fegyvereket tartalmaz!

Ön egy fegyvereket tartalmazó szakmai honlapot látogatott meg. Kérjük, csak abban az esetben lépjen be, ha Ön kifejezetten ilyen irányú szakmai termékeket, szolgáltatásokat keres, mert honlapunk szakmai célú információkat tartalmaz. Minden egyéb esetben kérjük, hagyja el oldalunkat! A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató, vagyis kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek, lőszerek, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy, és a weblapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (Hivatkozás: 2008. évi XLVIII. törvény 14.).

Belépés

Áraink és raktárkészletünk tájékoztató jellegű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek.

Híreink, cikkeink témakörök szerint
Afrika akció állattartás American Dachshund magazine apróvad bak ballisztika barcogás Bassotto Di Corleone Kennel belvíz beretta bika bölény Browning cact dachshund dám dámbika dámszarvas den denevér e-mail ebtenyésztés elefánt elővizsga fácán farkas fegyver fegyvertartás fehova gepárd gím gímszarvas gorilla grizzly grouse hajtás IWA John Jeanneney kaliber kan kard Kaszó kupa katalógus képek képzés Keszthely kiállítás kölykök kos kutya kutyatenyésztés kutyatya liba lőszer lőszergyár medve MEOESZ mottó muflon munkavizsga naptár OMVK optika orvosi alkalmassági őz őzbak pisztoly pointer puska remington rendelet sabatti saiko sakál Sárvár sauer sportvadász szalkasszorutacsko szálkásszőrűtacskók szalonka szarvas szarvasbőgés szezonális szezonális termékek szúnyog tacskó Tacskókopó távcső tenyésztés teríték tigris tikka tracking trófea twitter utánkeresés vad vadász vadászat vadászati idény vadászbolt vadászidények vadászkürt vadászkutya vadásznap vadászok vádászpuska vadászsiker vadásztacskó vaddisznó vadgazdálkodás vadkan vadvédelem változás vav vércsapa véreb vérebegylet vérebegyletrebegylet vérebverseny verseny versenyrseny vizsga vizsla webáruház zeiss